Kadınlar öfkeye ne kadar dayanır, nasıl kontrol eder?
Bir kadın hayatında pek çok zorluk yaşar, pek çok iniş ve çıkışın içinde bulur kendini. Her zaman sorumluluk sahibi olmaya çalışır ve özellikle anne olduğunda asla pes etmez ve sorumlulukları daha da artar. Ancak her şeyin bir sınırı vardır. Herkesin sınırı birbirinden farklıdır. Şaşkına dönebilir, neşeli olabilir, duygusal olabilir ve bu şekilde kızabilir. Ama dayanması gerçekten bitene kadar sakin kalır. İşte burada kadınlar ne kadar dayanır sorusu aklımıza gelir. Tıpkı bir sünger gibi, tam kapasitesine kadar tüm suyu emer ve sonra incinirse durur veya sinirlenir. Bazı durumlarda, sağlığı ya da rahatsızlık duyduğu rahatsızlıklar yüzünden sık sık sinirleniyor olabilir. Öfke artık hayatımızın bir parçası ve şimdi sabrımızı kaybetmeden onu nasıl yöneteceğimizi düşünmemiz gerekiyor.
Öfke nedir ki?
Öfke, çok güçlü bir hoşnutsuzluk ve kızgınlık duygusudur. Biri incittiğinde, zihninin aynı fikirde olmadığı veya seni kızdırıp içten incitmesine neden olan bir şey söylediğinde, öfkeni ve iç huzurunu kaybedersin. İnsanların öfkelerini dışa dökmenin farklı yolları vardır. Öfkeyi dışarı atmanın yolları da kendine zarar verebilir. Öfkenizi yönetmeniz gerekiyor. Kendini kızgın olmaktan alıkoyamazsın ama sadece sen. Öfke asla kontrol edilmemeli, yönetilmeli.
Öfkelendiğinizde davranışınızın şekli ne yönde değişir? Kızdığınızda neler yaparsınız?
Kızdığın zaman ağlar mısın? Kalp atışlarınız artıyor ve huzursuz oluyor musunuz? Kızgınken davranışınız, öfkenizi yönetmenin anahtarıdır. Bazı insanlar, küfürlü sözlerle anlaşmazlıklarını şiddetle gösterirler. Bazıları gönül yarası hissederken ve yalnız başına ağlarken. Ancak öfkenizi yönetmenin en iyi yolu sakin kalmaktır. İyi! Kocam sinirlendiğinde gülüyor. Bu harika ve ilham verici. Sen nasılsın? Öfkeyi yönetmenize yardımcı olmak için kendinize cevap vermelisiniz.
Öfke Kontrolünü Nasıl Sağlarız?
- Aynaya bakarsın, kendine taparsın, kızgın olmaktan iyi görünmüyorsun. Gülümsemen ve onları affetmen daha iyi. Küfürlü sözlerle onları incitebilecek biri değilsin. Sakin olun ve iyileşmenize izin verin.
- Sinirlendiğinizde kendinizi çok iyi tanırsınız, bu nedenle derin bir nefes alır, bir bardak su içip bir sandalyeye oturursunuz. Yatakta da dinlenebilirsiniz.
- Sakin olun ve sessiz kalın! Öfkenizi yönetmenin en iyi yolu sakin ve sessiz kalmaktır. Bu şekilde kendinize iç gözlem için bir alan açacaksınız. Kendi kendinize konuşabilir, hatanızın veya herhangi birinin hatasını fark edebilir, onları affedebilir, kendinizi affedebilirsiniz. Kızgın olmak ve herhangi birine dökülmek zaman kaybı, enerji kaybıdır ve daha da olumsuzluğa geçersiniz. Öyleyse bırak gitsin. Durumu atlayın.
- Pozitifliğe geçiş yapın. Kızgın olduğunuz kişiler arkadaşlarınız, akrabalarınız, sevginiz veya herhangi biri olabilir, herkesin de olumlu bir yanı vardır. Onları biliyorsun çünkü onları her durumda görmüşsün. Sadece olumlu yönlerini bir düşünün. Birlikte güldünüz, hep birlikte kederi paylaştınız. Tamam, bırak gitsin.
- Motive edici ve ilham verici kitaplar okumak, olumlu yönlerinize bağlı kalmanıza yardımcı olabilir. Bu, olumsuz düşünmenize izin vermeyecek ve sakin kalmanıza yardımcı olacaktır.
- İyi alışkanlıklar geliştirmek, öfkenizi yönetmek için uzun vadeli bir yatırımdır
- Limitlerinizi belirleyin ve kendi kurallarınızı belirleyin. İyi insanlar, huzurlu bir ruh olarak kalabilmek için kurallarına karar verir ve sınırlarında kalır. Kriterlerinizi ve kararlarınızı kendinize ve başkalarına da fayda sağlayacak şekilde yapabilirsiniz.
- Düşüncelerinize dikkat etmek ve her zaman olumlu olmak, herhangi birinin yalnızca olumlu yönlerini görmenize yardımcı olabilir.